Manapság nem könnyű normális párkapcsolatot kialakítani az emberek megváltoztak máshogy állnak a dolgokhoz mint korábban. Már ha valami elromlik egy kapcsolatban inkább kidobják mintsem megjavítsák. Persze ezek alól vannak kivételek amik nem engedik meg hogy egy rossz kapcsolatban vagy házasságban maradjanak ilyen pl a bántalmazás , hűtlenség. De sajnos manapság minden piszlicsáré ügyek miatt csomagolnak és egész egyszerűen keresnek más embert és ha azzal is befuccsol szintén tovább állnak. Néha nehéz elhinni hogy két ember aki anno szerette egymást manapság anyagiak miatt marakodik és gyűlölkodik egyre több az olyan probléma ahol az anyagiak miatt romlik meg egy kapcsolat. Adósság, rohanás pénzhajhászat jólét üldözése ezek mind amik a boldogság útjába állhatnak. 

Nekem is hasonló problémám van .és néha olyan érzésem van hogy inkább kimegyek egy autó elé mintsem tovább elviseljem azt hogy én tehetek az egészről . Én választottam rossz embert én döntöttem úgy hogy apámékat fegyverrel kényszerítem bele egy kezességbe és az én hibám ha az egész családom a híd alá kerül. Minden egyes napom erről szól hogy mi lesz és mi fog történni és hogy emiatt én vagyok az egyedüli felelős . Engem hibáztatnak. ÉS ez hatalmas lelki teher emiatt nem látok a jövőbe minden terhet és felelősséget rámraknak. Mert én belelátok midnenkibe tudom előre a válságot tudom előre mi fog történni tudom hogy a volt férjem milyen természet és mivel ilyen jóstehetséggel rendelkezem rám lehet hárítani minden felelősséget amitől legszivesebben megszabadulnék akárhogy. Annak ellenére hogy a körülöttem élők mind felnőtt emberek mégis engem hibáztatnak a saját döntésükért .Mert hogy mondhatnának nemet egyetlen gyermeküknek igaz? Nos simán , mérlegelés után még a saját érdekükben is nemet mondtam volna de ők nem és aztán mit kapok felhánytorgatást hogy miattam elúszik mindenük egy élet munkája miért ? Mert rosszul választtotam. Nyílván én  vagyok az egyedüli a világ történelemben akivel ez előfordult gondolom. Csodálkozom hogy nem láncolnak meg nyílvánosan vagy nem égetnek el máglyán. 

Ezért se jó ha az embernek minden megvan  talán több is mint amire szüksége van. Mert ha van azt el lehet tőle venni. Mindent . Inkább élnék hajléktalanként akinek megvan a napi egy zsemléje vagy kettő  az emlékei az élményei amit pénzen nem lehet megvenni. A napsugár a barátok egy jó vicc egy csodás naplemente. Ezek ingyen vannak nem kerülnek pénzbe mégis felbecsülhetetlenek!!  

Átértékelődtek a dolgok nem hajt a pénz nem hajt a jólét apró dolgokkal megelégszem. Ha hallok egy jó zenét akár az utcán egy szép madarat ahogy elrepül szép szerelmes párokat látni az utcán a mosolyt az arcukon ahogy egymás felé fordulnak. Egy baráti beszélgetést , szépeket látni egy jó könyvet elolvasni . Ezek mind sokkal sokkal fontosabbak mint bármelyik papírpénz vagy érme. ..az álmok a barátok az élet az ölelés mind fontosabbak  amik nem kerülnek pénzbe de z értékük hatalmas ...én ezeket tartom fontosnak.

És persze fontos a szerelem is egy társ a jóban rosszban aki egyben barát szerető szülő bármi aki ismer törődik veled és érezteti hogy értékes vagy és szép. Hogy van dolgom ebben a világban. Szerettek már de nem az a fajta vagyok akibe első látásra beleszeretnek talán sose volt ilyen pedig jó lett volna. Ha szerencsém  van idővel megszeretnek  pedig elvileg nem nehéz mert könnyű velem nem problémázok rugalmas vagyok szelíd megértő és minden érdekel mindenhez tudok alkalmazkodni. 

Talán majd egyszer.....

Szerző: piper82  2012.08.20. 12:22 13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bubajoselet.blog.hu/api/trackback/id/tr934721407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tasmánördög159 2012.08.26. 11:57:32

Piper!

Szokatlan tőlünk, hogy kommentelünk, ha csak nem valami müszaki dologról van szó.
Igyekszem megérteni a másik nemet, így akadtam rád.
Érdekes dolgokat írsz, legutóbbi bejegyzésed meglepett.
Kezdem érteni, megcsalt a férjed. Megindokolta, mi hiányzott neki?
Szerelmi házasság volt?
Mindehhez mi köze a híd alá jutásnak.

Nem kell válaszolnod, de 8 éves kapcsolatot próbálok megmenteni.,így kiváncsi volnék a véleményedre.

piper82 2012.08.26. 13:22:10

Csak annyit tudnék tanácsolni hogy ami nem megy nem szabad erőltetni akkor se ha fájdalmas .

piper82 2012.08.26. 17:24:50

nem nem átéltem végigcsináltam és még most is szivok miatta ahogy a családom is!

tasmánördög159 2012.08.26. 19:19:58

Nem értesz. Én csaltam meg, hülye voltam, de megtörtént, mindketten ittunk.
Arra voltam kiváncsi, mit érezhet egy megcsalt nő, és vajon hogy lehet jóvátenni.

piper82 2012.08.26. 19:22:22

Huha hát ez kemény de előfordul. attól függ hogy mennyire és hogy áll hozzá a megcsalt férj mennyire kezeli ezeket a dolgokat lazán vagy véres komolyan. Hát itt főleg a bizalom az ami nagyot sérül utána már nem lesz ugyanaz mindenben kétkedni fog nem fogja elhinni amit mondassz neki vagy nagyon nehezen. ha túl tud lépni rajta akkor szerencséd van de ha nem akkor csak imádkozhatsz és bizonyithatsz ami hosszú időbe tellik mert a bizalmat visszanyerni hát nagyon nehéz. A pia enyhítő tényező lehet . Nem tudom ezzel tudtam e segiteni!

piper82 2012.08.26. 19:23:23

megcsalt fél bocsi

tasmánördög159 2012.08.26. 19:28:49

@piper82: írhattál volna biztatóbbat is!

piper82 2012.08.26. 19:29:48

Hát sajna a pia befolyásolja az önkontrollt szóval max ez lehetne enyhítő tényező meg nagyon pedálozni!

tasmánördög159 2012.08.26. 19:34:25

De garancia nincs.:(
Nálad sem jött be.

piper82 2012.08.26. 19:35:22

Garancia semmire sincs!!!!! Nálam főleg más anyagi jellegű bajok voltak és más lelki terror . de hogy ki bocsájt meg ilyet az meg személyiség függő!

piper82 2012.08.26. 19:36:06

Na meg hogy mennyire akarod megmenteni ezt a dolgot és mire vagy képes hogy helyrehozd!

tasmánördög159 2012.08.27. 14:57:47

Sajnos az anyagi jelleg itt is benne.
süti beállítások módosítása